Ακαδημαϊκά Σεμινάρια

Θέλεις να αποκτήσεις επιπλέον ακαδημαϊκές γνώσεις, καθώς και αξέχαστες εμπειρίες ταξιδεύοντας σε πανεπιστήμια της επιλογής σου σε όλη την Ευρώπη; Κάθε χρόνο, κάθε ένα από τα 96 τοπικά παραρτήματα του BEST διοργανώνει ακαδημαϊκά σεμινάρια που αφορούν κάποιο συγκεκριμένο τεχνολογικό τομέα, με σκοπό να παρέχουν γνώση και να αναπτύξουν τις ικανότητες των συμμετεχόντων.

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες ακαδημαϊκών σεμιναρίων που διοργανώνονται από τον BEST :

Σεμινάρια τεχνολογίας
Διεύρυνε την επαγγελματική σου γνώση σε ένα συγκεκριμένο τεχνολογικό πεδίο, που αφορά σύγχρονες τεχνικές εφαρμογές τεχνολογίας και τα τελευταία ευρευνικά επιτεύγματα.

Σεμινάρια στην Εφαρμοσμένη Μηχανική
Σου δίνουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσεις τις θεωρητικές σου γνώσεις στην πράξη, δουλεύοντας σε ομάδες και λύνοντας ορισμένα προβλήματα σε συγκεκριμένο χρόνο.

Σεμινάρια για επαγγελματικές ικανοτητες
Σου παρέχουν γνώση σε αντικείμενα όπως μάρκετινγκ, οικονομικά κτλ, καθώς και αναπτύσσουν τις προσωπικές σου δεξιότητες που συνδέονται με εργασιακές μεθόδους, τεχνικής επικοινωνίας, project management και άλλα soft skills*.

*Τα soft skills συμπληρώνουν την τεχνική γνώση και είναι ένα επαγγελματικό προαπαιτούμενο σε πολλές περιπτώσεις. Τέτοιες ικανότητες είναι για παράδειγμα η ικανότητες διεξαγωγής παρουσιάσεων, η εποικοδομητική κριτική, η ομαδική εργασία, η επίλυση διενέξεων, η ικανότητα ηγεσίας, κτλ.

Τα σεμινάρια του BEST είναι εποχιακά events, οπότε με βάση την εποχή που πραγματοποιούνται, υπάρχουν :

  • Τα χειμερινά σεμινάρια
  • Τα εαρινά σεμινάρια
  • Τα καλοκαιρινά σεμινάρια
  • Τα φθινοπωρινά σεμινάρια

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων του BEST, οι συμμετέχοντες παρακολουθούν διαλέξεις (στα αγγλικά) από καθηγητές του τοπικού πανεπιστημίου ή από ειδικούς στο αντικείμενο του σεμιναρίου, επισκέπτονται εταιρείες, βιομηχανικά εργοστάσια ή ερευνητικά ινστιτούτα και συμμετέχουν στην επίλυση πραγματικών επιχειρησιακών προβλημάτων. Στο τέλος του σεμιναρίου, υπάρχει ένα είδος αξιολόγησης (εργασία, παρουσίαση, γραπτή/ προφορική εξέταση) η οποία είναι ένα από τα προαπαιτούμενα για να λάβουν οι συμμετέχοντες τα πιστοποιητικά τους. Η διάρκεια του σεμιναρίου κυμαίνεται από 7 έως 14 ημέρες και εκτός από το ακαδημαϊκό πρόγραμμα υπάρχουν και ξεναγήσεις στην πόλη, παιχνίδια και εκδρομές που θα μυήσουν τους συμμετέχοντες στην κουλτούρα της χώρας που τους φιλοξενεί.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στα 96 πανεπιστήμια όπου υπάρχουν τοπικά παραρτήματα του BEST και δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν έχουν τουλάχιστον 22 φοιτητές που σπουδάζουν στα συγκεκριμένα πανεπιστήμια. Με μέγιστο κόμιστρο αυτό των 45 ευρώ, ο BEST παρέχει στους συμμετέχοντες τη διαμονή (σε εστίες του πανεπιστημίου ή σε hostel), τη διατροφή (3 γεύματα τη μέρα, εκ των οποίων το ένα τουλάχιστον ζεστό) και τη μετακίνηση τους στις διαλέξεις και σε όλες τις δραστηριότητες που είναι συνδεδεμένες με το πρόγραμμα του σεμιναρίου.

BEST Patras – Καλοκαιρινό Ακαδημαϊκό Σεμινάριο
Έχει καθιερωθεί, o BEST Patras, να διοργανώνει ένα καλοκαιρινό ακαδημαϊκό σεμινάριο κάθε χρόνο,που γίνεται μετά από την καλοκαιρινή εξεταστική και διαρκεί περίπου 10 ημέρες.

Κάποια από τα παλιότερα σεμινάρια παρατίθενται παρακάτω:

Summer Course 2015 – Smells like green spirit!
Summer Course 2014 – App Wars: Attack of the UbiComps
Summer Course 2013 – Key Enabling Technologies in Manufacturing of the Future
Summer Course 2012 – Use of engineering for the conservation of archeological monuments and buildings.
Summer Course 2011 – Re-create engineering: Think out of the box!
Summer Course 2010 – 010: My name is Art, Tech Art.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μελλοντικά σεμινάρια και τις ημερομηνίες, επισκευθείτε την κεντρική σελίδα του BEST παρακάτω
List of Courses