8ος Τοπικός Διαγωνισμός

Φέτος διοργανώνεται ο όγδοος τοπικός διαγωνισμός μηχανικής στην Πάτρα που αποτελεί το πρώτο επίπεδο του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού EBEC (European Best Engineering Competition). Πρόκειται για το μεγαλύτερο διαγωνισμό μηχανικής στην Ευρώπη, ο οποίος διεξάγεται από φοιτητές για φοιτητές.  

Οι διαγωνιζόμενοι φοιτητές χωρίζονται σε τετραμελείς ομάδες και καλούνται να διαγωνιστούν είτε στον τομέα του Team Design είτε στον τομέα του Case Study. Σκοπός τους, φυσικά, είναι να προκριθούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, χρησιμοποιώντας τα τεχνικά και μη προσόντα τους.

Σε κάθε μία από τις παραπάνω κατηγορίες, θα διαγωνιστούν οκτώ τετραμελείς ομάδες με συγκεκριμένο στόχο χρησιμοποιώντας τις τεχνικές και επικοινωνιακές τους ικανότητές. Σε δεδομένες και ισάξιες συνθήκες, οι ομάδες θα συναγωνιστούν για τη βέλτιστη δυνατή λύση σε όρους αποδοτικότητας, κόστους και πληρότητας. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην εξάσκηση ικανοτήτων, απαραίτητων για ένα ολοκληρωμένο Μηχανικό του αύριο. Κριτές αλλά και υπεύθυνοι των θεμάτων θα είναι επιλεγμένοι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Ο τοπικός διαγωνισμός μηχανικής θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 16-17 Μαρτίου. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» (Ι.Τ.Υ.Ε.). Η λήξη του διαγωνισμού θα γίνει το απόγευμα της 17ης Μαρτίου, όπου και θα ανακοινωθούν οι νικήτριες ομάδες.

Οι νικήτριες ομάδες του EBEC Patras θα προκριθούν στον Εθνικό Διαγωνισμό Μηχανικής του BEST (EBEC Greece) ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 12-14 Μαΐου στην Αθήνα. Με τη σειρά τους, οι νικήτριες ομάδες του EBEC Greece θα προκριθούν στο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μηχανικής του BEST (EBEC) που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στο Μπρνο της Τσεχίας.

8ος Διαγωνισμός Μηχανικής

Η ΟΜΑΔΑ

Υπεύθυνη Case Study

Ελισάβετ Συριοπούλου

Υπεύθυνη Case Study
Main Orgnanizer

Βάγια Ξευγένη

Main Orgnanizer
Υπεύθυνη Team Design

Αγγελική Τσούπρα

Υπεύθυνη Team Design

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ


 

8ος Διαγωνισμός Μηχανικής
8ος Διαγωνισμός Μηχανικής
8ος Διαγωνισμός Μηχανικής
8ος Διαγωνισμός Μηχανικής
8ος Διαγωνισμός Μηχανικής
8ος Διαγωνισμός Μηχανικής