ΕΤΗΣΙΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ 


 

Συνεργάτες

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η έκθεση καινοτομίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας – Patras IQ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο «Δ. Τόφαλος» από τις 27 έως και τις 29 Απριλίου 2018. 

Για τρείς ημέρες 80 εκθέτες παρουσίασαν την εξαιρετική δουλειά τους, τα αποτελέσματα της έρευνας που εκπονείται στα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Ερευνητικά Ινστιτούτα και καινοτόμες επιχειρήσεις.

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ συμπλήρωσε 115 χρόνια δραστηριότητας, καθώς η μητρική Εταιρία Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1902. Έχοντας την επιχειρησιακή βάση του στην Ελλάδα, όπου η μετοχή της μητρικής Εταιρίας είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο από το 1912, ο Όμιλος αναπτύσσει σήμερα καθετοποιημένη δραστηριότητα, παραγωγική και εμπορική, σε 13 χώρες.

The challenge is big, but thei goal is simple: to achieve a sustainable energy future for Europe. Innovation is the solution. New ideas, products and services that make a real difference, new businesses and new people to deliver them to market.

At InnoEnergy , they support and invest in innovation at every stage of the journey – from classroom to end-customer. With their network of partners they build connections across Europe, bringing together inventors and industry, graduates and employers, researchers and entrepreneurs, businesses and markets.

They work in three essential areas of the innovation mix:
• Education to help create an informed and ambitious workforce that understands the demands of sustainability and the needs of industry.
• Innovation Projects to bring together ideas, inventors and industry to create commercially attractive technologies that deliver real results to customers.
• Business Creation Services to support entrepreneurs and start-ups who are expanding Europe’s energy ecosystem with their innovative offerings.

Η Nestlé είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και ποτών παγκοσμίως. Διαθέτει περισσότερες από 2000 μάρκες, σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, και έχει παρουσία σε 191 χώρες σε όλο τον κόσμο. Πιστοί στο επιστημονικό όραμα του ιδρυτή της, του Henri Nestlé, ακολουθώντας τις αξίες της και με τη διατροφή στο επίκεντρο της δραστηριότητάς τη, δουλεύει μαζί με τους συνεργάτες της για να ενισχύσει την ποιότητα ζωής και να συνεισφέρει σε ένα πιο υγιές μέλλον. Έχει καθορίσει τρεις πρωταρχικές φιλοδοξίες που καθοδηγούν τον τρόπο που εργάζεται ώστε να επιτύχει τις δεσμεύσεις της για το 2020 και να υποστηρίξει την επίτευξη των Αρχών Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.


 ΧΟΡΗΓΟΙ


 

Η εταιρεία ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. συστάθηκε το 1995 από τη γαλλική VINCI και έξι ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, με έδρα το Χαλάνδρι Αττικής και με αποκλειστικό σκοπό τη σύναψη με το Ελληνικό Δημόσιο και την υλοποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου. Ως Παραχωρησιούχος, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. έχει την ευθύνη της μελέτης, κατασκευής, χρηματοδότησης, συντήρησης και λειτουργίας της Γέφυρας στη διάρκεια των 42 ετών της περιόδου παραχώρησης. 

 

Η MISTRAS GROUP HELLAS ABEE (πρώην Envirocoustics ABEE) είναι μια δυναμική, ελληνική εταιρεία που προσφέρει Υπηρεσίες και Προϊόντα Μη Καταστροφικού Ελέγχου (ΜΚΕ) στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

 

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, με περίπου 7,4 εκατομμύρια πελάτες. Διαθέτει μια μεγάλη υποδομή σε εγκαταστάσεις ορυχείων λιγνίτη, παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Κατέχει περίπου το 68% της εγκατεστημένης ισχύος των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα συμπεριλαμβάνοντας στο ενεργειακό της μείγμα λιγνιτικούς, υδροηλεκτρικούς και πετρελαϊκούς σταθμούς, καθώς και σταθμούς φυσικού αερίου, αλλά και μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ). 

 

Η ΑΒΒ κατέχει ηγετική θέση στις τεχνολογίες που δημιουργούν το μέλλον της βιομηχανίας στην ψηφιακή εποχή. Για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, προσφέροντας καινοτομίες σε βιομηχανικά προϊόντα και συστήματα που συνδέονται μεταξύ τους και ενεργοποιούνται με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας. Καθημερινά φροντίζει για την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την παραγωγικότητα στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, στη βιομηχανία και στις εταιρείες μεταφορών και υποδομών σε παγκόσμιο επίπεδο. Με περισσότερα από 130 χρόνια ιστορίας, η ABB δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες και απασχολεί περίπου 135.000 εργαζόμενους.

 

To 1843, o Frederick STANLEY άνοιξε ένα μικρό μαγαζί στην Νέα Βρετανία, στο Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών, για να παρασκευάζει βίδες και σιδηρικά. Με την άριστη ποιότητα, την συνεχή καινοτομία, και την αυστηρή βελτίωση της λειτουγίας της, η STANLEY έδειξε την υπεροχή της, μαζί και τα προϊόντα της. Το 1910, ο S. Duncan Black και ο Alonzo G. Decker, άνοιξαν το κατάστημά τους, παρόμοιο σε μέγεθος στην αρχή, στην Βαλτιμόρη του Meryland, στις Ηνωμένες Πολιτείες, Έξι χρόνια αργότερα, άλλαξαν τον κόσμο, αποκτώντας την πρώτη πατέντα στον κόσμο για φορητό ηλεκτρικό εργαλείο, και η εταιρεία που χτίστηκε αργότερα, θα άλλαζε τον κόσμο έτσι όπως τον γνωρίζουμε. Και οι δύο εταιρείες μεγάλωσαν παράλληλα με το πέρασμα των δεκαετιών, συγκεντρώνοντας μια απαράμιλλη οικογένεια των εμπορικών σημάτων και προϊόντων και ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό πλούτο της τεχνογνωσίας της βιομηχανίας.

 

Η KAFSIS γεννήθηκε μέσα από το όραμα για την διάδοση σε όλο τον κόσμο καλύτερων πρακτικών στη διαχείριση αποβλήτων, καθώς και για την δημιουργία ενός πιο καθαρού και πιο ασφαλούς περιβάλλοντος. Το όραμα και οι αξίες της αντανακλούν την διαρκή δέσμευση της να μειώσουν τα απόβλητα και να βελτιώσουν τις δραστηριότητες των ανθρώπων με ένα πιο πράσινο και βιώσιμο τρόπο, προστατεύοντας με κάθε πρόσφορο τρόπο το περιβάλλον εξασφαλίζοντας την επάρκεια και την ασφάλεια των υδάτινων πόρων με την διασφάλιση του βιώσιμου του υδροφόρου ορίζοντα  μέσα από  δραστηριότητες  που έχουν να κάνουν με τον καθαρισμό, την επεξεργασία, την εξυγίανση και την διαχείριση του ύδατος.

 

Η MENSA είναι ένας παγκόσμιος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός σκοπός το οποίου είναι η αναγνώριση, η υποστήριξη, η έρευνα και η προώθηση της ανθρώπινης ευφυΐας ως μέσο έκφρασης αλλά και ως μέσο προόδου της ανθρωπότητας. Αυτή η διεθνής κοινότητα ανθρώπων απαρτίζεται από μέλη των οποίων ο Δείκτης Νοημοσύνης τους κατατάσσει στο ανώτερο 2% του πληθυσμού. Για την εισαγωγή στην MENSA o Δ.Ν. αποτελεί το μοναδικό κριτήριο και μετράται με αναγνωρισμένα και αξιόπιστα τεστ, την σύνταξη των οποίων επιμελούνται ειδικοί ψυχολόγοι.

 

Η Nestlé Waters φροντίζει οι δράσεις της να δημιουργούν αμοιβαίο όφελος τόσο για την κοινωνία όπου δρα και εργάζεται, όσο και για την ίδια την εταιρεία. Η εταιρική κοινωνική ευαισθησία της εταιρείας, βασίζεται στην πεποίθηση ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία μιας επιχείρησης είναι να μην περιορίζεται στη νομιμότητα και τη βιωσιμότητά της, αλλά να αναπτύσσει ενέργειες που να ωφελούν εξίσου το περιβάλλον και την εξέλιξή της. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρική κοινωνική ευθύνη γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικής της δραστηριότητας.

Nestlé Professional is committed to providing the finest ingredients, operational knowledge, and uncompromised support to food service operations. They’re in the business of helping your business succeed.

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 


 

Το “IONIAN” είναι ένας σταθμός της περιφέρειας, που στηρίζεται στις ντόπιες πνευματικές και δημιουργικές δυνάμεις, από την ευρύτερη περιοχή του Ιονίου και της Πελοποννήσου. Προσφέρουμε ένα προϊόν προσαρμοσμένο στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, χωρίς αντιγραφές, χωρίς μιμητισμούς και υπερβολές, με σεβασμό στις πραγματικές ανάγκες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του κοινού.

 
 
 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ


 

Το Πανεπιστήμιο Πατρών αποτελεί ένα πανελληνίως και διεθνώς διακεκριμένο και καταξιωμένο Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης, χάρη στην πολυσχιδή και καινοτόμα δράση του σε τομείς τόσο των θετικών επιστημών και των επιστημών υγείας όσο και των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών. Η γεωγραφική του θέση στα όρια της πόλης της Πάτρας επιτρέπει την επαφή του με έναν πλούσιο φυσικό περίγυρο και την πολύπλευρη συμβολή του στην άνθηση της ευρύτερης περιοχής